glasvezel

NK Veldrijden Jeugd in 2020 in Moergestel


Het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd vindt komend jaar plaats in Moergestel, gemeente Oisterwijk.

Veldrijden in Moergestel

Op het parcours rond de Zandstraat wordt zaterdag 25 januari gestreden om de nationale titel door cyclocrossers van 8 tot en met 14 jaar, afkomstig uit het hele land. De organisatie van het NK Veldrijden voor de jeugd is in handen van de Stichting Wielrennen Moergestel en Oisterwijk (SWMO), in samenwerking met de Tilburgse wielervereniging TWC Pijnenburg en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU). De samenwerkende partijen tekenden vrijdagmiddag 14 juni het contract voor het jeugd-NK. Het officiële moment vond plaats in de raadszaal van Oisterwijk.

Het parcours aan de Zandstraat, gelegen tussen Moergestel en Oisterwijk, is zeker geen onbekend terrein meer voor cyclocross-minnend Nederland. Het afgelopen jaar vond al een wedstrijd plaats. Komend cross-seizoen gaat die op herhaling, waarna het seizoen in januari wordt afgesloten met het jeugd-NK. Het is voor het tweede jaar op rij dat het NK Veldrijden voor de jeugd in Noord-Brabant wordt gehouden. Dit jaar vormde recreatieplas Berkendonk in Helmond het decor van deze wedstrijd.