banner

Meehelpen op de schilderochtend geeft voldoening


Ik ben Corrie van Roessel. Na jarenlang gewerkt te hebben als teamleidster van twee peuterspeelzalen, ben ik nu alweer enkele jaren gestopt. Ik schilder graag, en ik geniet ervan om dat ook samen in groepsverband te doen. Ik ben via Gemma door Ellen gevraagd om als vrijwilliger bij Beeldkracht mee te gaan helpen.

Corrie van Roessel helpt graag mee bij Beeldkracht.

Nadat ik eens ben komen kijken, heb ik dat vol enthousiasme opgepakt. De schilderochtenden kenmerken zich door hun gezellige, ontspannen en stimulerende sfeer. Ik vind het geweldig om mee te maken hoe mensen de gelegenheid hebben om zich zo expressief te kunnen uiten. Ik heb zelf een zoon met een verstandelijke handicap, en ik heb me altijd sterk gemaakt om niet de beperking te zien, maar juist de mogelijkheden van iemand. Dat zie ik ook bij Beeldkracht. Het blijft niet bij goede bedoelingen, maar het levert ook mooie resultaten op. De deelnemers maken dan niet alleen verrassende schilderijen, maar ze bloeien op en gaan blij naar huis. Ik vind het fijn, om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Beeldkracht

Bij Beeldkracht Oisterwijk werken wekelijks een tiental ouderen, mensen met een geheugenprobleem, aan hun eigen kunstwerk. Kunstenares Ellen Geerts geeft hen les, en een groep vrijwilligers zorgt voor ondersteuning en begeleiding. Door geconcentreerd bezig te zijn met het maken van kunst, het kijken, verbeelden, het uitwerken en het samenzijn, (her)vinden de ouderen zichzelf. Kunst stelt hen in staat om hun leefwereld vorm te geven en emoties uit te drukken. De cursisten staan centraal, en krijgen allen in eigen regie de ruimte die ze nodig hebben hun weg te vinden…

Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Annie de Pina: secretarisbeeldkracht@gmail.com.

Delen: