banner

Mannen in pakken


Je kan ze zomaar tegen komen: Mannen in pakken. Het ziet er een beetje eng uit, maar ze doen goed werk!

Met de ‘dikke huid’ van zijn pak, heeft deze bestrijder geen last van scherpe haartjes (Foto: Leny van Schijndel)

‘Onze’ Leny ging deze week op pad naar Banisveld, om ‘de toren van Frans’ nog eens goed te bekijken, en uiteraard te genieten van de Oisterwijkse natuur.  De ‘mannen in pakken’ kwam ze tegen aan de Laarakkerweg. ze waren druk doende met het verwijderen van de eikenprocessierupsen.

De eikenprocessierups is in Oisterwijk in grote hoeveelheden gesignaleerd; zo ook de bestrijders van het overlast gevende diertje. De gemeente laat scholen, kinderdagverblijven, het Staalbergven, fietspaden en sportterreinen als eerste aanpakken. Overige meldingen komen later aan bod. Hier leest u welke locaties al bekend zijn.