banner

Leergeld Oisterwijk helpt bij overstap naar middelbare school


Overstap naar middelbare school te duur? Stichting Leergeld Oisterwijk helpt!

Een van de duurste periodes voor ouders is als kinderen de overstap maken naar de middelbare school. Stichting Leergeld Oisterwijk helpt daarom mensen met een krappe beurs die niet zomaar een laptop, stapels schriften, pennen, een rugzak en andere benodigdheden voor de nieuwe school kunnen aanschaffen.

Jeugd naar middelbare school kan soms een steuntje in de rug gebruiken…

Nu de laatste weken van de basisschooltijd zijn aangebroken voor de kinderen van groep 8 in Oisterwijk en Moergestel, komen de bestellijsten van de nieuwe middelbare school binnen. Soms heeft een kind een nieuwe fiets nodig en veel scholen werken tegenwoordig met tablet of laptop. Daarnaast kan de ouderbijdrage soms oplopen tot 400 euro. Om over de bijdragen voor het schoolkamp of een excursie maar te zwijgen.

Meedoen op de middelbare school is noodzaak voor alle kinderen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het motto van de Stichting Leergeld is dan ook: nu meedoen, is straks meetellen. Daarom heeft de stichting in samenwerking met Bruna Oisterwijk een speciaal schoolpakket samengesteld. Dat is voor die kinderen van wie de ouders een laag besteedbaar inkomen hebben. Vraagt een middelbare school om woordenboeken aan te schaffen of andere kosten te maken, dan wordt dat ook geheel of gedeeltelijk vergoed. De geboden hulp is altijd maatwerk.

Belangrijk om te weten is dat stichting Leergeld niet kijkt hoe het komt dat ouders krap bij kas zitten. Soms zijn mensen door een faillissement, werkloosheid, ziekte of schulden in de problemen gekomen. Het uitgangspunt is altijd dat de kinderen geholpen worden. Die hulp bestaat niet uit contant geld. Leergeld zorgt voor een cheque waarmee bijvoorbeeld het schoolpakket, fiets, sportkleding, of muzieklessen betaald kunnen worden. Ouderbijdragen, contributies en dergelijke worden rechtstreeks door de stichting aan school of een vereniging betaald. De intermediairs van de stichting komen langs bij het gezin om een plan op maat te maken. Ze bekijken wat de kinderen in een gezin nodig hebben om net als hun leeftijdsgenootjes gewoon mee te kunnen doen.

Stichting Leergeld is sinds dit jaar actief in Oisterwijk. Inmiddels is al een veertigtal kinderen geholpen. Speciaal voor leerlingen die de overstap maken naar de middelbare school, ligt nu een extra uitgebreid pakket aan mogelijkheden klaar. Kijk voor meer informatie op www.leergeldoisterwijk.nl. Hier kunt u ook direct een aanvraag indienen. U kunt ook mailen naar info@leergeldoisterwijk.nl of bellen naar 0629067317 om een afspraak te maken.

 

DTZ logo low