banner

Jeugd Nevelo Oisterwijk wint allerlaatste prijs in clubhistorie


De allerlaatste Nevelo-prijs uit de rijke geschiedenis van de fuserende club is dit weekend bemachtigd door Nevelo JO13-1. En wat voor één! Op het internationale toernooi van de Duitse club VFL Viktoria Jüchen sleepte het team van trainers Martin Jongen en Joris van der Meer de eerste plek binnen.

Nevelo JO13-1 wint de allerlaatste prijs uit de clubhistorie; na de zomer onderdeel van Trinitas.

Zeven verschillende teams uit Duitsland en Nederland waren deze zaterdag afgereisd naar het Duitse plaatsje Jüchen. De thuisploeg was een week eerder al te gast bij de internationale toernooien in Nevelo, waar al bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Samen met het eveneens Duitse SV Gustorf Gindorf bleken onze dorpsgenoten te gaan strijden voor de hoofdprijs. In de laatste wedstrijd moest gewonnen worden van SV Gustorf Gindorf. Een waar spektakelstuk volgde.

Al na twee minuten kreeg Nevelo een rode kaart en een penalty tegen. De 1-0 volgde en met een man minder leek de toernooiwinst in een keer verder dan ooit. Frustraties werden omgezet in strijd en binnen no time zette Stef van Kasteren Nevelo op gelijke hoogte. Het spel ging hierna op en neer. Onder de aanmoedigingen van het meegereisde publiek én van andere aanwezige teams, bleef Nevelo op jacht gaan naar de winnende treffer. Ondanks het ondertal op het veld trokken de rood-witten toch aan het langste eind. Een minuut voor tijd schoot Giel Drijvers van dichtbij de 1-2 binnen. Op zijn Duits, in Duitsland! In de resterende minuut zou niet meer gescoord worden. Daarmee won Nevelo JO13-1 de allerlaatste prijs uit de clubhistorie