banner

Intercultureel ontmoetingsfeest in Waterhoef Oisterwijk


Aan tafel zit een gezin uit Afghanistan, een man uit Somalië, een man uit Eritrea en enkele Oisterwijkse vrouwen. Nergens is Oisterwijk meer internationaal dan op deze zondagmiddag in het wijkcentrum de Waterhoef. Ruim zeventig inwoners van de wijk de Waterhoef beleven een vrolijk feest met muziek, gesprekken en een tafel vol lekkere hapjes.

Intercultureel samen aan tafel (Foto: Carien van de Pas)

Een lange rij kinderen staat te wachten, straks worden ze geschminkt. Enkele moeders laten hun handen decoreren met hennep. De wijkraad zorgt voor een passende verrassing op deze warme middag: een grote doos met ijsjes. Stichting Oisterwijk Centraal organiseert met haar vrijwilligers nu al meer dan vier jaar, vier keer per jaar deze ontmoetingsfeesten. De wijkcentra de Coppele, de Pannenschuur en vanmiddag de Waterhoef werken steeds uitstekend mee om deze feesten te laten slagen.

Ook de kinderen vermaken zich prima (Foto: Carien van de Pas)

Deze middag heeft als thema ‘Syrië’. Je kunt dat proeven in de hapjes en zien op het scherm als een eerder gehouden modeshow en oude beelden uit Syrië worden vertoond. Veel aanwezigen genieten van een gratis kopje Marokkaanse thee. In de gesprekken gaat het over wonen in de wijk, het leren van de Nederlandse taal, het zoeken en vinden van werk en over hetgeen er allemaal te doen is in ons mooie Oisterwijk. Kortom, een zeer geslaagde middag, een stap in de richting van een samenleving waarin ieder zich thuis voelt.

DTZ logo low

Delen: