anytime

Geen hoofdklasse voor Nemelaer Haaren


Nemelaer-Leones eindigde met 1-2. Nemelaer is er niet in geslaagd om via Leones door te dringen naar de volgende ronde in de nacompetitie voor een ticket naar de hoofdklasse. De gasten waren zeer effectief en trokken met 9 man de overwinning over de streep.

Al vroeg in de wedstrijd was het duidelijk dat Leones wilden profiteren van de eventuele fouten van Nemelaer. Met 5 verdedigers en 1 daarvan steevast in de buurt van Joeri Vugts. Rechtsachter Maikel van Haagen maakt op rechts regelmatig gebruik van de ruimte. Uit een van zijn aanvalspogingen verrast hij de Nemelaer defensie. Hard knalt hij de bal vanuit een onverwachte plaats in de lange hoek van het doel. 0-1 (16). Nemelaer moet aan de bak. Gijs van Baast passeert zijn directe tegenstander en levert een perfecte voorzet af. Geert vd Ven neemt deze bij de 2e paal ineens op de pantoffel. De bal belandt helaas vol op de paal. Een minuut later een van de laatste echte gevaarlijke wapenfeiten van de gasten. Bram Kooijmans plaatst een lob over doelman Kamile de Jong. Jorg Schapendonk kan de bal net voor de doellijn wegwerken. Luuk Vermeer knalt hard langs de verkeerde kant van de paal. Na dik een half uur spelen krijgt Gijs het op z’n heupen. Na een rush vanaf de middenlijn weet hij een aantal tegenstanders te passeren/ontwijken en ramt hij de bal schitterend in het dak van het doel. 1-1 (30).

In de 2e helft neemt Nemelaer nog nadrukkelijker het initiatief. Gijs knalt een bal via de kruising over het doel. Uit een van de spaarzame momenten heeft een van de Nemelaer verdedigers ongelukkig contact met Kooijmans in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Roel de Cock besluit tot penalty. Kooijmans neemt de pingel zelf en knalt beheerst binnen. 1-2 (58). Weer moet Nemelaer in de achtervolging. Het probeert de gasten onder druk te zetten maar die weren zich (meer dan) kranig en zoeken in de duels de grenzen op. De scheidrechter bewaakt die en moet regelmatig ingrijpen. Bram van Tiem komt met een vliegende tackle in op Nick Vugts en krijgt direct rood gepresenteerd. Het lukt Nemelaer, ondanks verwoede pogingen, maar sporadisch echt gevaarlijk te worden. Doelman koppers en de paal staan in de weg. Vooral de vrije kopbal van Nick Vugts op de paal had beter lot verdiend. In de slotfase kon ook verdediger Niels van den Hoek van Leones van het veld na zijn 2e gele kaart te hebben ontvangen. Uiteindelijk trekt Leones de overwinning over de streep en overheerst teleurstelling bij de Nemelaer spelers. Toch mogen de spelers en staf trots zijn over het afgelopen seizoen. Supporters hebben vaak kunnen genieten. Nog nooit heeft Nemelaer zoveel doelpunten gescoord. Wederom was Nemelaer dichtbij een promotie naar de hoofdklasse en heeft het zich van de goede kant laten zien. Na dit toetje kunnen de spelers gaan genieten van een welverdiende rust en gezellige festiviteiten in het kader van het 75-jarig jubileum en dan weer op naar een nieuw seizoen in de 1e klasse.

Helaas zonder teamleider Paul van Kempen die afscheid neemt na bijna 20 jaar actief te zijn geweest binnen de staf van Nemelaer 1. Ook Paul heeft in deze lange periode een grote bijdrage geleverd door het invullen en organiseren van randvoorwaarden die bijdragen aan de totale ontwikkeling van de selectie van Nemelaer.