anytime

Diploma voor kinderen Petje Af Oisterwijk


Op zondag 30 juni ontvangen de kinderen in Oisterwijk voor de allereerste keer een bronzen diploma voor het succesvol afronden van hun Petje af-jaar. Voorafgaand aan de diplomauitreiking zullen de kinderen aan de aanwezige gastdocenten, sponsoren, medewerkers en natuurlijk hun ouders door middel van presentaties laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd en gedaan.

Petje af kreeg ook een gastles van Politie en Brandweer.

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar om ze buiten schooltijd in contact te brengen met inspirerende rolmodellen en ze nieuwe ervaringen op te laten doen. In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen, waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en in contact worden gebracht met kunst en cultuur. Zo hebben de kinderen van Petje af Oisterwijk het afgelopen jaar geleerd hoe je van zwerfplastic sokken kunt maken, zijn ze met de burgemeester op pad geweest en hebben ze een raadsvergadering nagespeeld in het oude stadhuis. De dierenarts heeft hen geleerd hoe je bloed afneemt bij een hond en hoe je een kat opereert. Tenslotte hebben ze geleerd welke talenten je nodig hebt om wijkagent of brandweerman te worden.

Petje af Oisterwijk zal volgend schooljaar haar activiteiten uitbreiden van één naar twee groepen.

Over Petje af
Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

Meer informatie: www.petjeaf.nl/oisterwijk

DTZ logo low