banner

Cursisten Krekul Oisterwijk exposeren


In het weekend van 22 en 23 juni organiseert kunstenares Carla Kennes samen met haar cursisten een expositie.

Een van de werken van Corrie van Dun.

Corrie van Dun exposeert voor de eerste keer; haar passie is schilderen: ‘Het ontdekken van je eigen creatieve kunnen, en soms ook wel tegen de grenzen daarvan botsen intrigeert me enorm. Met hulp van Carla is het me gelukt enkele aardige stukjes te maken. Kijk ernaar en oordeel zelf,’ aldus een van de cursisten van De Krekul in Oisterwijk.

Connie Mulders, eveneens een cursist van Carla: ‘Het is naast technieken leren ook vooral erg leuk om aan deel te nemen. Samen in de groep is er ruimte om stevig door te werken, maar er is op zijn tijd ook plezier met elkaar. Je komt iedere week een stapje verder in je proces. Al denk je soms dat het niet lukt, we komen er sowieso samen altijd uit.’

Connie Mulders bekijkt Het puttertje

Dit jaar was er vanwege de viering van het Rembrandtjaar voor de liefhebbers ook een gezamenlijke opdracht in olieverf. Voor Connie een nieuwe ervaring. ‘Na Rembrandt had ik er toch nog niet genoeg van. De ontmoeting met Het puttertje van Fabritius in het Mauritshuis in Den Haag gaf me het verlangen om toch nog een olieverfschilderijtje te maken.’

Carla leert de cursisten: ‘Je mag best de hand van de grootmeester vasthouden, om daarna datgene wat je geleerd hebt toe te passen in eigen werk.’

Zaterdag 22 juni van 11.00 – 17.00 uur en zondag 23 juni van 11.00 – 17.00 uur is onder andere dit werk te zien in de expositie aan de Steenfabriek 7 in Gilze, toegang is gratis.