anytime

Cultuur en Beleef over steen en vilt


Op maandagmiddag 24 juni gaan om 14.30 uur de deuren van het Inlooppunt aan de Kerkstraat weer open voor een boeiende middag waar dit keer kunst centraal staat.

We realiseren het ons wellicht niet, maar iedereen heeft wel een of meerdere kunstvoorwerpen in huis. Waarom? Omdat we het mooi vinden en er blij van worden. Maar staan we er wel eens bij stil hoe de maker/kunstenaar tot het creatieve idee kwam en hoe het voorwerp tot stand kwam?

Beeldhouwen en vilt

Martine Martinali

Martine Martinali is zo’n creatieveling. Ze is voornamelijk actief op het gebied van beeldhouwen en het werken met vilt. Deze kunstzinnige dame heeft Italiaanse voorouders en woont in Haaren waar ze ook cursussen geeft in beeldhouwen. Als vrijwilligster werkt zij ook met ouderen met dementie met wie ze samen gezellige middagen beleeft met het werken met wol.

Van steen tot beeld
Martine laat u deze middag zien wat er zoal bij komt kijken bij het maken van een beeld. U ziet een korte film hierover maar zij laat u ook zien welke gereedschappen nodig zijn en welke soorten steen geschikt zijn. Bovendien hoort u hoe het verder in zijn werk gaat.

Van wol naar vilt
“De mogelijkheden van vilt zijn enorm”, zo legt Martine verder uit. Zij gebruikt deze vorm van creativiteit vaak tijdens haar middagen met ouderen en merkt dat zij hier veel plezier aan beleven. Martine zal u uitleggen hoe het werkt en wat u er allemaal van kunt maken.

Kortom, u zult ogen en oren tekort komen bij uw bezoek aan deze boeiende middag van Cultuur en Beleef. Iedereen is van harte welkom aan de Kerkstraat 48. De kosten bedragen slechts € 2. Daar krijgt u dan ook nog een lekker kopje koffie of thee voor.

Wilt u zich aanmelden voor deze leuke middag? Dat kan via tel. 013- 528 40 80 / 06-239 606 35 of mail: jacquelinevandenacker@contourdetwern.nl.