banner

Buurt maakt zich zorgen over graafmachine op speelveld


Op het grote veld aan de Apollolaan in Oisterwijk is een graafmachine aan het werk. Het veld is een bekende speelplaats voor buurtkinderen en jeugd.

Graafwerk aan de infiltratievijver op het Apolloveldje in de wijk Westend

Omwonenden vragen zich af wat de bedoeling is van de werkzaamheden, en maken zich zorgen over de veiligheid van de spelende kinderen. Het werkgebied is niet afgezet. Ze zijn wel blij dat de vijver wordt aangepakt, die was wel aan herstel toe.  Ook hopen de buurtbewoners dat het veld, na de werkzaamheden, er mooi bij komt te liggen, weer geschikt voor de kids om lekker te spelen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de werkzaamheden nodig voor onderhoud:  ‘Het gaat hier om het opschonen van de al aanwezige infiltratievoorziening. Dit duurt maximaal 3 dagen.’ Op de mogelijke onveiligheid tijdens de werkzaamheden geeft de gemeente geen reactie.

Geen afzetting tussen speelveld en graafwerk…