anytime

Budding Sound Big Band presenteert Jazzy Jubilee


Een Jazzy Jubilee dat op zondag 30 juni wordt gevierd met een speciaal concert op een bijzondere locatie: The Inside aan de Heusdensebaan.

De Budding Sound Big Band, misschien wel het best bewaarde geheim van Oisterwijk. Toch bestaat dit jazz orkest al 40 jaar. In 1979 werd de big band opgericht als ensemble van de toenmalige streekmuziekschool Oisterwijk.

Budding Sound Big Band bij de revue in Haaren

De docent koperinstrumenten, Piet van Campenhout nam het initiatief tot de formatie van het gezelschap. Hij week daarmee af van de traditionele ensembles waarin muziekleerlingen het samenspel oefenden. Die aanpak blijkt 40 jaar later het fundament te zijn geweest voor het robuust orkest: Budding Sound Big Band (BSBB).

Niet alleen zijn eigen leerlingen op koperinstrumenten kregen de kans. Ook beginnende fluitisten, saxofonisten, gitaristen en slagwerkers vonden een plek in de band. In de kapel van de oude muziekschool aan de Schoolstraat werd wekelijks op zaterdagochtend enthousiast gerepeteerd. De muziektalenten ontdekten de mogelijkheden van de jazz, van subtiele tot stevige passages, van strakke lijnen tot vrije improvisaties. De populariteit van het orkest was en ís groot. Niet in de laatste plaats dankzij de bezielende en inspirerende leiding door Van Campenhout.

Nu, veertig jaar later is de BSBB nog altijd ‘live and kicking’, uitgegroeid tot een volwassen orkest. De band trad op in binnen- en buitenland en produceerde twee CD’s. In al die tijd geen dag zonder orkestleider Piet van Campenhout.

De BSBB bestaat uit 25 muzikanten en een vocaliste en staat garant een gevarieerd programma met jazz in diverse stijlen. In bewerkingen van o.a. Gordon Goodwin tot Dave Brubeck en Paul McCartney, van Ella Fitzgerald tot Rosemary Clooney.

Zondag, 30 juni 2019 pakt de Budding Sound Bigband nog eens uit. Onder de naam ‘Jazzy Jubilee’ belooft het een feest van herkenning te worden waarbij ook enkele oud-leden nog een keer hun partijtje meespelen. Het podium voor dit concert is de The Inside, Heusdensebaan 48 in Oisterwijk. Tickets kosten slechts €5 en zijn verkrijgbaar aan de deur of te bestellen via email: buddingsound40@gmail.com . Aanvang 14.00 u; zaal open vanaf 13.30 u.
Info: www.buddingsoundbigband.nl en Facebook: @BuddingsoundBigband1979