banner

Belofte maakt schuld! 250 euro voor…


Precies een jaar geleden vierde Oisterwijk Nieuws haar 10-jarige jubileum. De redactie mocht vele felicitaties, flessen wijn, kaarten en andere gewaardeerde aardigheidjes in ontvangst nemen. Maar ook werden er door een aantal vrijwilligers, sponsoren en helpers enveloppen met geld gegeven. 250 euro in totaal.

Wat te doen met 250 euro?

Miranda Grabus (Amarant), Tanja Pieters (Contourdetwern), Sanne van den Hoven (Pedagogische Praktijk Van den Hoven) en Corry van den Bogaert (RIBW) starten samen het Eetcafé De Pannenschuur (Foto: Joris van der Pijll)

Met de belofte een mooi doel voor dat bedrag te vinden, werd aan onze lezers gevraagd: Weet jij een goed doel? Onder de reacties kwamen regelmatig doelen voorbij die gericht zijn op alleenstaande ouderen, minima, jeugd, verbindende activiteiten, dagbesteding en samen zijn. We zochten liefst een combinatie van dit alles, in iets waar het geldbedrag er echt toe zou doen.

Om invulling te geven aan een groot deel van al deze wensen, op een plek waar die combinatie er nog niet is, maar met het ‘ouder worden’ van de wijk die behoefte er (voor een deel nog onzichtbaar) wel is, werd contact gezocht met Sanne van den Hoven. Aan haar werd gevraagd of ze dit bedrag als start zou kunnen gebruiken, voor een lunch-ontmoeting in wijkcentrum De Pannenschuur.

Ontmoetingslunch

Naar het voorbeeld van bijeenkomsten in wijkcentrum De Coppele, heeft zij afgelopen maanden samen met Amarant, Contourdetwern en RIBW gewerkt aan de opstart van Eetcafé De Pannenschuur. Na de zomer start Eetcafé De Pannenschuur op iedere eerste donderdag van de maand met een ontmoetingslunch, voor eenieder die aan wil schuiven. Een uitnodiging voor deelname met tijden en aanmelding volgt later.

Met dank aan de gulle gevers op ons jubileumfeest, werd het geldbedrag vandaag overhandigd, maar willen we daarbij meteen ook de inzet van deze mensen bedanken, die de uitvoering van dit project mogelijk maken. Een geldbedrag krijgen is mooi, maar zonder mensenhanden geen uitvoering!

 

DTZ logo low

Delen: