anytime

Beeldkracht Oisterwijk gaat buiten schilderen


Op woensdag 26 juni organiseert Beeldkracht Buiten weer een workshop buitenschilderen die ook toegankelijk is voor mensen met geheugenproblemen die nog geen cursist zijn bij Beeldkracht. De les wordt gegeven door Beeldend kunstenaar Ellen Geerts. Ellen is initiatiefnemer van Beeldkracht en begeleidt de cursisten.

Beeldkracht Buiten in Oisterwijk (Foto: Marijke Brocken).

Waarom buiten schilderen?
Werken in de natuur is een beleving voor mensen met geheugenproblemen, de natuur is een inspiratiebron voor beeldend werk. Ook belangrijk: er even helemaal uit zijn, samen iets ervaren en beleven. Deze workshop is ook toegankelijk voor mantelzorgers/familie. Op deze manier nemen mensen met geheugenproblemen (de kunstenaars) iemand mee uit i.p.v. andersom.

Mensen met geheugenproblemen die geen lid zijn van het atelier kunnen op een laagdrempelige manier met de werkwijze van beeldkracht kennismaken en ervaren hoe fijn het is om je leefwereld en emoties uit te drukken in beelden. Op deze mooie plek ontstaan tussen mensen met dementie en de Oisterwijkse samenleving ontmoetingen.

De locatie is Klein Oisterwijk, Oirschotsebaan 8a 5062 TE Oisterwijk. Start 10.00 uur, einde 12.30 uur. De kosten zijn € 25 voor de workshop inclusief materialen en koffie of thee met gebak. Ook is er een nabespreking onder het genot van een lekker worstenbroodje. De schilderijen worden eigendom van de maker. Deelname van mantelzorgers die niet mee schilderen is gratis.

Wilt U graag eens meedoen of kent U iemand die dat graag wil proberen? Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Annie de Pina: secretarisbeeldkracht@gmail.com.