banner

Beeldbank Oisterwijk: Vakantie in Oisterwijk


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Vakantie in Oisterwijk, 1939

Het Wapen van Oisterwijk (Fragment uit de film)

De vakantiemaanden zijn in aantocht. Toerisme is nog altijd een van Oisterwijks speerpunten. Iets van de laatste jaren? ‘Nee’, bewijst dit 80 jaar oude filmpje waarin de familie Spoor vanuit de stad afreist naar Het wapen van Oisterwijk om daar te bivakkeren en Oisterwijks hoogtepunten aandoet zoals het centrum, bossen en vennen, de van Tienhovenbank, het Natuurtheater (Waar in die periode Don Quichot gespeeld werd) en er natuurlijk ’n ijsje gegeten wordt bij ’n ijskar in de bossen. Nostalgie pur sang!

Delen: