banner

Workshop over fondsen en subsidies


Verenigingen en Stichtingen zijn vaak op zoek naar extra geld: voor een verbouwing, aanschaf van materialen of bijzondere activiteiten. Nijpende vragen zijn dan: hoe kom ik aan dat geld?

Welke fondsen of subsidies zijn er voor ons idee en ons type organisatie? En hoe vraag ik een bijdrage aan? Is het een tijdrovende klus? Waar begin ik en wat komt er bij kijken? Misschien zijn er meer manieren om geld binnen te halen voor je activiteit of project. Op 22 mei om 19.00 uur vindt er voor geïnteresseerden een workshop plaats die wegwijs maakt op het gebied van fondsen en subsidies, gegeven door de Oisterwijkse Pieternel Ermen. U bent welkom bij het Inlooppunt, Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Aanmelden kan via www.vrijwilligersacademieoisterwijk.nl.

Succesvol binnenhalen van subsidies

Pieternel Ermen

Pieternel Ermen woont in Oisterwijk en is expert op dit gebied. Zij begeleidt al vijftien jaar organisaties bij het succesvol binnenhalen van gemeentelijke subsidies en bijdragen van vermogensfondsen. Zij neemt je mee in de rijke fondsenwereld aan de hand van vragen als: hoe selecteer ik de juiste fondsen – dus fondsen waar mijn initiatief kansrijk is? En wat zijn de do’s en dont’s? Maar ook: wat komt er daarna nog allemaal bij kijken? Want met de toekenningen ben je pas op de helft. Fondswerving gaat vooral ook over relatiebeheer, over PR voor je plan, over effectmeting en verslag uitbrengen.

Aan de slag met praktijkvoorbeelden

De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die een bestuursfunctie hebben bij een stichting of vereniging en zich bezighouden met het verwerven van geld. In deze introductieworkshop ligt de nadruk op subsidies en vermogensfondsen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de stof herkenbaar gepresenteerd. In het tweede gedeelte gaan deelnemers zelf aan het werk aan de hand van een eigen casus. Er is ruimte om een eigen, actuele kwestie in te brengen. De workshop is interactief, er is volop ruimte voor vragen en praktijkervaringen. Deelnemers krijgen praktische handvatten om zelf met succes fondsen te gaan werven. Er is ruimte voor maximaal zestien deelnemers.