anytime

Theater zonder woorden voor AZC kinderen in Oisterwijk


Muziek is een universele taal. Dat werd duidelijk tijdens de voorstelling in Tiliander waaronder andere de kinderen van het AZC een tijdje geleden naartoe zijn geweest. Tijdens de show werd er niet gesproken en daarom konden de kinderen het goed volgen. Voor de kinderen van de AZC-school was het extra leuk, want zij werden met de Parel Express gehaald en gebracht.

Een erg geslaagde voorstelling

Kinderen genieten van theater in Tiliander Oisterwijk

Niet alleen de kinderen van de AZC-school, maar ook alle andere kinderen uit de groepen 3 en 4 uit Oisterwijk hebben de voorstelling Tobias en het zwarte monster van Orkaan, gezien. Het ging over een pianist die elke dag een vast ritueel volgt: wakker worden, aankleden, drinken, piano spelen. Maar telkens worden er dingen veranderd en verplaatst. De pianist werd uitgedaagd om oplossingen te bedenken om verder te kunnen. Behalve de pianomuziek hebben de kinderen genoten van de muziek van een vibrafoon. “De 475 kinderen genoten duidelijk. Ze lieten hun verbeelding de vrije loop en leefden mee met de pianist. En dat is precies wat we met deze voorstellingen willen bereiken. Zo leren kinderen dat anderen ook gevoelens hebben en dat we rekening met elkaar moeten houden”, zo vertelt Tiny. De show vroeg veel concentratie van de kinderen, maar de kinderen hebben zich perfect gedragen. Ook dat is iets wat de voorstellingen meegeven. “Het was een erg geslaagde voorstelling.”

Alle kinderen uit de gemeente Oisterwijk bezoeken met het project Natuurlijk Gezond Oisterwijk een professionele theatervoorstelling bij Tiliander, voor een impuls aan een actieve, sportieve, gezonde en culturele leefstijl onder alle inwoners van de gemeente Oisterwijk. Samen ervoor zorgen dat iedereen in de mooie groene omgeving van Oisterwijk  kan opgroeien en kan meedoen. Meer weten over Natuurlijk Gezond Oisterwijk? Neem een kijkje op www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl