anytime

Sjaak en iets met een geest


Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 spelen de kinderen van de musicalafdeling van zangschool LokaalZes in Tiliander hun voorstelling ‘Sjaak en iets met een Geest’. Het is een familievoorstelling die is opgebouwd uit twee verhalen. Voor de pauze spelen de jongste kinderen het verhaal van Sjaak en de bonenstaak. Na de pauze wordt het bekende verhaal van Aladdin gespeeld door de oudere jeugd.

Sjaak…. – Jonge kinderen 8-11 jaar
Afgelopen jaar hebben de kinderen onder leiding van André de Jong (beweging en spel) en Kathelijn van Dongen (zang) elke maandag musicalles gehad en hebben zij de basisvaardigheden van het muziektheatervak bijgeleerd gekregen. Het is het eerste jaar dat bij LokaalZes deze musicalafdeling draait. Doel is om elk kind kennis te kunnen laten maken met de drie disciplines van het musicalgenre. “Het geeft veel energie om het eigen talent te zien dat elk kind meebrengt en om te ervaren hoe kinderen in staat zijn om op creatieve wijze zichzelf verder te ontwikkelen. Dat maakt mij als docent erg trots”, zegt Kathelijn van Dongen. De kinderen spelen het verhaal van Sjaak die bij zijn moeder op de boerderij woont samen met alle boerderijdieren. Ze hebben niet veel geld en dan moet Sjaak hun oude versleten koe verkopen op de markt voor veel geld, maar hij neemt een boon mee terug. Een boon met toverkrachten …..De dieren nemen u mee in dit verhaal op een geheel eigen wijze.

….En iets met een geest – Oudere jeugd 11-16 jaar
De oudere jeugd heeft onder leiding van Arjan van Twisk (spel en zang) en André de Jong (dans) gewerkt aan de productie Aladdin. “De uitdaging voor de groep was het verschil in ervaring. De groep is naar elkaar toe gegroeid en sommigen hebben hun passie voor het theater gevonden. Het is mooi om dat terug te zien in deze voorstelling”, zegt Arjan van Twisk. Het verhaal is gebaseerd op Aladdin en de wonderlamp uit Duizend en een nacht. Het gaat over de straatjongen Aladdin die probeert te overleven in de straten van Agrabah. Jasmine, een prinses uit het paleis heeft genoeg van het leven in het paleis. Ze vermomt zich en gaat de straat op. Daar wordt ze tot over haar oren verliefd op Aladdin. Maar de twee kunnen niet trouwen, omdat Aladdin allesbehalve een prins is. Ondertussen wil Jafar, de verraderlijke grootvizier van de Sultan de macht en daarvoor heeft hij de wonderlamp nodig die in de grot der Wonderen ligt. Hoe hij dat voor elkaar moet krijgen ligt in de handen van Aladdin…

Het belooft een voorstelling voor kinderen door kinderen te worden. We hopen de Oisterwijkse jeugd kennis te laten maken met de kracht van theater en met wat je als kind allemaal in het theater kunt doen.

Speeldata:
zaterdag 25 mei 14.30 uur en 19 30 uur
zondag 14.00 en 19.00 uur
Locatie: Theaterzaal, Tiliander Oisterwijk
Kaartverkoop: via www.tiliander.com