banner

PvdA wint van VVD in Oisterwijk


In vergelijk met 2014, heeft de PvdA in Oisterwijk een enorme spurt gemaakt ten opzichte van de VVD.

Bij de Europese Parlementsverkiezingen van afgelopen week kreeg de PvdA 21% van de stemmen, in 2014 waren dat er slechts 7. De VVD verloor en ging van 22,9 naar 20,8. Geen hele spannende daling, maar met de spurt van de PvdA wel genoeg om van kop te worden verstoten.  VVD schuift daarmee naar de tweede plek, CDA van 19,6% naar 14,5% van een tweede naar derde plek.

Gemeentelijk

Kijken we naar de lokale partij PrO, een samenstelling van PvdA (21%), D66 (7,8) en Groen Links (8,1), dan zou die partij op Europees niveau uitkomen op maar liefst 36,9 % van de stemmen. Forum voor Democratie kennen we lokaal in Oisterwijk nog niet, maar als die er zou komen, zouden die vanuit het niets op een vierde plek eindigen. Uiteraard is niet gezegd, dat deze stemuitslagen ook bij Gemeenteraadsverkiezingen ‘uit de bus komen’. Inwoners kunnen lokaal anders stemmen.