anytime

Proef De Smaak van Heukelom


Op zaterdag 25 mei 2019 organiseert De Smaak van Heukelom bij Smaeck Kaas & Delicatessen in Oisterwijk een speciale zuivelproeverij. Iedereen is welkom om de melk, vla’s, verschillende soorten pap en yoghurts van de Heukelomse koeien van de Piet van Meintjeshoeve te komen proeven.

Proef De Smaak van Heukelom (Foto: Bas Haans)

Boer Rob Denissen, eigenaar van de Heukelomse Piet van Meintjeshoeve, is eind 2017 gestart met zijn eigen zuivelmerk ‘De Smaak van Heukelom’. Hij kiest voor pure zuivel met zo min mogelijke toevoegingen en suikers. Dat levert niet alleen hele lekkere producten op. Het past ook in de filosofie van boer Rob. Hij houdt zijn koeien namelijk op zo duurzaam mogelijke wijze. Hij bedacht dan ook dat het logisch is dat zijn melk lokaal geconsumeerd wordt. ,,Het is onzin om honderden kilometers te rijden met mijn melk, terwijl de consument mijn buurman is.”

Samen met een productontwikkelaar uit de omgeving zette hij een lijn op van smakelijke eerlijke en natuurlijke zuivelproducten. ,,Ik probeer alles zo lokaal mogelijk te doen. Mijn koeien grazen zoveel mogelijk buiten op de onbespoten weilanden. ’s Winters worden ze bijgevoerd met lokaal geproduceerd krachtvoer. Ze krijgen voldoende rust en ruimte. Dat zijn heel bewuste keuzes. En het mooie is dat je dit ook proeft in onze producten.”

De zuivel van De Smaak van Heukelom is ondermeer verkrijgbaar bij Smaeck Kaas & Delicatessen. Daar vindt ook de proeverij plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Smaeck Kaas & Delicatessen is te vinden aan de Dorpsstraat 4 in Oisterwijk. Wilt u alvast meer informatie over De Smaak van Heukelom, kijk dan op www.desmaakvanheukelom.nl.