banner

Oisterwijkse wordt sidekick bij Ruud de Wild op 2


De Oisterwijkse ooit Idols deelneemster Marieke van Ginneken is vanaf september te horen als sidekick bij Ruud de Wild op radio 2.

Marieke van Ginneken de nieuwe sidekick van Ruud de Wild op Radio 2

Marieke van Ginneken (1979) woont sinds 2008 in Oisterwijk en is werkzaam als gezinsbehandelaar in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Als u diept graaft zou u haar ook nog kunnen kennen van Idols 1 in 2003. Naast haar werk is zij stemacteur en voice-over; ze geeft haar stem onder andere aan Kwantum. Vanaf september is Marieke te horen als sidekick bij Ruud de Wild op radio 2. Zij vervangt Cielke Sijben tijdens haar zwangerschapsverlof.

Creatief muzikaal, en daarnaast ook nog schrijftalent. Marieke merkte het in haar werk, thuis en bij vrienden: ‘Kinderen kunnen moeilijker in slaap komen. Niet zo gek, met al die prikkels die kinderen de hele dag krijgen van bijv beeldschermen. Die prikkels moeten de hersenen allemaal verwerken en dat is soms lastig.’ De door haar verzonnen verhalende meditaties bleken een schot in de roos voor een boek.  In november is haar boek ‘Slaapkoppie’ te bestellen.

En tot slot begeeft Marieke zich ook op digitaal vlak, met een crowdfundactie hoopt ze genoeg geld op te halen om een bij het boek behorende app te bouwen.

Als de kinderen voor hun middagdutje in slaap vallen bij de verhaaltjes uit haar boek, en luisteren naar de app, luisteren de ouders naar Ruud de Wild. Met ‘onze’ Marieke als tegengeluid, verrassende anekdotes, leuke weetjes, of net wat er op dat moment via haar stem over Radio 2 knalt!