banner

Oisterwijk volgt Haaren in regenboog gemeente


Op vrijdag 17 mei, de Internationale dag tegen homo- en transfobie, hijsen raadsleden Boy Scholtze (Haaren) en Inge van Beers (Oisterwijk) samen met de wethouders Adrienne Verschuren (Haaren) en Stefanie Vatta (Oisterwijk) de regenboogvlag. Hiermee geven ze het startsein aan beide gemeenten om de aangenomen regenboogmotie invulling te geven.

Regenboogvlag op Raadhuis Oisterwijk (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Regenboogmotie

In maart en april 2019 hebben de raden van Haaren en Oisterwijk een regenboogmotie aangenomen. Hierin vroegen zij een impuls te geven aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van de LHBTQI+ gemeenschap in de gemeenten. Daarnaast riepen zij de gemeenten op om zich aan te sluiten bij het landelijke project Regenbooggemeenten en dit ook actief uit te dragen. De gemeente Haaren en de gemeente Oisterwijk onderzoeken samen de komende tijd hoe zij hieraan invulling kunnen geven. 

Hijsen regenboogvlag

Wethouder Stefanie Vatta: “Met het hijsen van de regenboogvlag vragen we onze inwoners om diversiteit te omarmen. Tijdens de Internationale dag tegen homo- en transfobie vragen we extra aandacht voor de acceptatie van diversiteit in seksualiteit en genderidentiteit. Iedereen moet zich veilig voelen in Oisterwijk en daarbuiten om helemaal zichzelf te mogen zijn!”