banner

Oisterwijk krijgt wandelapp over de oorlog


Op zaterdag 25 mei 2019 wordt de app ‘Wandelroute Oorlog in Oisterwijk’ in gebruik genomen. Deze app biedt een wandeling langs historische plekken in het centrum van Oisterwijk die van betekenis zijn geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een snelle mobiel is prettig in gebruik… (Foto: Oisterwijk in Beeld).

De app laat de geschiedenis van deze plekken tot leven komen door informatie, foto’s en zelfs bewegende beelden van de speelfilm Schaduwspel. De wandeling wordt ook in een boekje uitgebracht. Dit alles gerealiseerd door Stichting Oisterwijk Verbeeld(t). Deze Stichting heeft als doelstelling de belangrijke gebeurtenissen voor Oisterwijk, Moergestel en Heukelom levend te houden door beeld, en is bekend van de speelfilm Schaduwspel; een waargebeurd verhaal over het verzet in Oisterwijk. Ook beheert de Stichting ‘Beeldbank Oisterwijk’, waar veel films over de 3 kernen van Oisterwijk gerubriceerd zijn terug te vinden.