banner

Niks nieuws bij dialoogavond over AZC Oisterwijk


Donderdagavond werd tijdens de dialoogavond over AZC Oisterwijk niks nieuws vertelt. Een ‘handjevol’ inwoners kwam naar de door de raad georganiseerde rondetafelgesprekken.

21 Raadsleden, enkele betrokken organisaties en niet meer dan een handje vol inwoners bij de dialoogavond over AZC Oisterwijk (Foto: Marcel Huijgens/ Twitter)

Er zijn vluchtelingen die hulp nodig hebben en hun uiterste best doen; er zijn er die goed integreren en vriendelijk en hulpvaardig zijn; er zijn er bij die overlast geven en crimineel gedrag vertonen; het COA wil beide groepen ook na 2020 ruimte bieden; volgens COA gaat het beter op AZC Oisterwijk (lees Brabants Dagblad); cijfers van COA zelf laten iets anders zien; inwoners voelen en ervaren onveiligheid; Jeroen zijn dochter slaapt uit angst nog steeds bij papa en mama op de kamer; de weinige aanwezigen voeren wel een goed en zinvol gesprek; Burgemeester Hans Janssen zegt opnieuw geen cijfers te hebben; de woordvoerder van de burgemeester geeft nog steeds geen reactie op de vraag welke informatie hij gebruikt in zijn besluitvorming…

Niks nieuws

Niks nieuws bij de dialoogavond over AZC Oisterwijk. Behalve misschien dat het er op lijkt dat inwoners het praten en bezoeken van bijeenkomsten moe zijn, en in veel ruimere omvang hun mening (al hebben) geven bij berichten via de digitale media (vele honderden), poll (1200) en gemeentelijke enquĂȘte (536).

Ook niks nieuws tot zover in het standpunt van de overgrote meerderheid van de Oisterwijkers: Ja een AZC in Oisterwijk, mits de overlast en onveiligheid wordt weggenomen. Zo niet, sluiten!

Voor nu

Grote vraag die blijft voor nu: Wat gaat onze burgemeester op korte termijn doen voor ons inwoners, om de overlast en onveiligheid van dit moment weg te nemen? Welke actie neemt de Gemeenteraad, onze volksvertegenwoordigers? Wie zorgt er voor dat onze inwoners prettig kunnen wonen, en we ook de vluchtelingen een gastvrij en veilig huis kunnen bieden?