banner

Mooi Moergestel Fietsdorp


Moergestel Fietsdorp, traditioneel met diverse fiets-activiteiten, en de laatste jaren ook voor wandelaars een leuk en sportief uitje, trok afgelopen weekend voorbij met net zoveel activiteiten als wolken, soms een buitje, maar vooral veel sportieve vrolijke deelnemers en evenveel zon!

Vele fietsers gingen samen op pad, in kleine en grotere groepjes, zowel sportief als recreatief (Foto: Leny van Schijndel)

Vrijdag begon het evenement onder andere met een Natuurwandeling met leerlingen van De Bienekebolders, onder leiding van Frans Kapteins. Zaterdag een Boerenbelevingsroute met vijf boerenbedrijven die de bezoekers vol belangstelling een bijzondere gezellige en educatieve fietsdag bezorgden. Zondag was er de tocht: ‘in het bijzonder voor mensen met een beperking’. Deze tocht was met zorg uitgezet, niet te lang, juiste begeleiding en goed toegankelijk voor met name de duofietsen. Voor liefhebbers van nostalgie was er de Retrotoer, de meest relaxte fietstocht van de lage landen.