banner

Met IVN Oisterwijk naar Landgoed De hondsberg


Op zondag 12 mei 2019 organiseert IVN Oisterwijk samen met de stichting LNMH uit Haaren een excursie over het Landgoed De Oude Hondsberg.

Met IVN de Oisterwijkse natuur in (Foto: leny van Schijndel).

Waar de naam Hondsberg vandaan komt is niet met zekerheid te zeggen. Mogelijk is het een verwijzing naar de vuilboom, vroeger ook wel aangeduid met hondshout, dat hier op de zandige heuvels groeit. In dit voor Brabantse begrippen geaccidenteerde terrein zult u naast het hondshout nog tal van andere boomsoorten tegenkomen. Soorten die graag met hun voeten in het water staan en andere die het liever droog houden. Maar ook soorten die hier van nature thuishoren en soorten die zijn ingevoerd.

Kom genieten van de soortenrijkdom van dit gebied en laat u er alles over vertellen door de gids. De excursie start om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats bij proeflokaal Bregje aan de Moergestelseweg 123 in Oisterwijk. Deelname aan deze excursie is gratis.