anytime

Leerlingen De Coppele maken muziek met Asterius Oisterwijk


Op dinsdagavond 21 mei sloten de kinderen van basisschool De Coppele uit Oisterwijk hun jaarlijkse muziekproject af met een optreden van alle klassen in Tiliander. Dat deden ze niet alleen, maar samen met het opleidings- en harmonieorkest van Asterius.

Kinderen maken muziek in Tiliander Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel)

Presentatie was in handen van Len Copal; de muziek en het thema van dit jaar hadden alles te maken met De Efteling. De muziek van de paddenstoelen, de laven, maar ook de stoere muziek van Joris en de Draak maakte het een feest van herkenning voor het publiek. Een feest der herkenning voor trotse ouders, opa’s, oma’s en andere fans. Iedere klas van de basisschool had zijn eigen bijdrage ingestudeerd, zodat het publiek zich bijna in de Efteling waande.

Het doel van dit project is het enthousiasmeren van kinderen voor het maken van muziek en om ze in aanraking te laten komen met echte instrumenten. Harmonie Asterius biedt gratis proeflessen aan op blaasinstrumenten en slagwerk. Stuur een mailtje naar muziekonderwijs@asterius.nl voor meer informatie of het aanvragen van een proefles.