banner

Kunst in kasteeltje Haaren


Van zondag 2 juni tot en met zondag 21 juli exposeert de Italiaanse Silvana Federico in Kasteel Nemerlaer met schilderijen, die doen verlangen zelf naar Sicilië te gaan en daar te genieten van het zonnige, kleurrijke landschap. Zij brengt ”een symfonie van kleuren en lichten die kenmerkend zijn voor de Middellandse Zee”, zoals een kenner het uitdrukt.

De ingang van Kasteel Nemerlaer in Haaren (Foto: Joris van der Pijll)

Silvana, die voor de eerste keer in Nederland exposeert, woont in Ragusa, een stad in het Zuid-Oosten van Sicilië, de zuidelijkste provincie van Italië. Hoewel kunst altijd een belangrijke rol in haar leven speelde en zij op de middelbare school daarin aangemoedigd werd door docent Oscar Spadola, had ze als moeder van drie kinderen teveel verplichtingen om serieus bezig te zijn met kunst. Pas op 55-jarige leeftijd kon ze zich met hart en ziel aan het schilderen wijden.Haar schilderijen brengen gloed en warmte in het oeroude, dikwijls koude kasteel.Silvana zelf zal ook enkele Zondagen aanwezig zijn en via een vriend, tevens tolk, is er dan met haar te praten, ook al spreekt u geen Italiaans!
Toegankelijk: iedere Zondag van 11-17 uur. Op andere dagen na afspraak:06-49264784.

Delen: