glasvezel

Kraak jij de bal van de uil in Oisterwijk?


Uilen zijn hele bijzondere vogels. Je ziet ze niet vaak want de meeste uilen zijn in het donker actief. Om ’s nachts te kunnen vliegen en prooi te kunnen vangen, moet je als vogel uitgerust zijn met bijzondere vaardigheden.

Op zondag 19 mei duikt Natureluurs in het leven van de Uil. Tussen 10 uur en 12 uur leer je wat uilen zo bijzonder maakt en ga je kijken of jij net zo handig kan  zijn als uilen in het donker. Eens kijken of wij het in een uilen-wereld zouden redden!

Uilen maken ook braakballen. Alle zaken die zij niet kunnen verteren zoals botjes, veren en vacht, spugen ze uit in de vorm van een braakbal. In die braakbal kun je dus dingen vinden die de uil gegeten heeft. Ben jij niet vies van een braakbal dan ben jij misschien wel een meester-ballen-pluizer? Kraak de braakbal en zoek uit wat de uil gegeten heeft.

Geef je snel op want er is maar een beperkt aantal plaatsen! Deelnemen kan door aanmelding voor 17 mei via het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl, onder Natureluurs. Na aanmelding krijg je meer details over deze activiteit. Voor kinderen die (huisgenoot) lid van IVN Oisterwijk zijn, is deelname gratis. Ben je geen lid, geen probleem dan vragen we een kleine bijdrage van € 3,00 per keer. Meer informatie over Natureluurs is te vinden op de website www.ivnoisterwijk.nl/natureluurs-main.