banner

Film: Oisterwijk aan tafel 2019 uniek event


Zo’n 400 mensen van 0 tot 97 jaar kwamen bijeen op de kop van de Lind in Oisterwijk, om samen te genieten van een heerlijke lunch waarbij het aan niets ontbrak. Bekijk de fotoseries, en ook een mooie filmreportage van Oisterwijk in Beeld.

Soep, broodjes kroket, beleg van zoet tot kaas en vleeswaren, melk, koffie , thee, fruit… te veel om op te noemen. Muziek van de Parelmuzikanten en vermaak met complimentbutlers, gezelschap, en voor iedereen nog een goodiebag als presentje. Het woord verbinden werd duidelijk letterlijk uitgevoerd.

Samen genieten van lunch en muziek (Foto: Carien van de Pas)

Waar tradities als Seniorencarnaval en de jaarlijkse diverse seniorenfeesten – evenementen waar de lokale samenleving ook honderden bezoekers traceert – meer gericht zijn op de ouder wordende mens, richt het Sociaal huis zich op een bredere doelgroep: inwoners die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld armoede, werkeloosheid, eenzaamheid of ziekten als dementie. Samen met sociale ondernemers organiseren ze projecten die er voor zorgen dat iedereen op een betekenisvolle wijze deel kan nemen aan de Oisterwijkse samenleving.

Gezegd mag worden, dat Oisterwijk aan Tafel hiervan een groots en succesvol voorbeeld is; vermengen en verbinden met vrijwilligers, mantelzorgers en betrokkenen in de samenleving, en samen genieten van lunch en muziek. Groot compliment voor alle mensen die hebben meegeholpen.

Circus in de Zorg

20 en 21 september is op dezelfde locatie een circus, met 6 voorstellingen, steeds voor 170 personen. Ook hier is de samenwerking gevonden met lokale ondernemers en organisaties. Het circus biedt een welkom moment van afleiding en plezier aan kwetsbare ouderen, kwetsbare jongeren en mensen met een beperking; een interactieve voorstelling met clowns, artiesten en kleine dieren. Aanmelden kan vanaf 1 september via info@sociaalhuisoisterwijk.nl, waarna u een bevestiging ontvangt.

Oisterwijk in Beeld

Delen: