banner

Een duurzaam en toekomstbestendig Oisterwijk


Op maandag 27 mei vindt er om 14.30 uur weer een interessante middag plaats bij Cultuur en Beleef in het Inlooppunt aan de Kerkstraat in Oisterwijk, met een actueel onderwerp: Hoe kunnen Oisterwijkers hun steentje bijdragen aan een duurzaam en toekomstbestendig Oisterwijk

Duurzaam leven, zorgt voor behoud van natuur

Gastspreker is Marjo van Gennip. Als specialist op het gebied van duurzaamheid weet zij als geen ander in begrijpelijke taal uit te leggen waar het nu echt om gaat en wat onze rol daarin is. Want behalve duurzaamheidsadviseur en regiospinner bij de landelijke organisatie Urgenda is Marjo ook voorzitter van DEC (Duurzame Energie Coöperatie) Oisterwijk. Marjo neemt ons mee in de wereld van innovatie en duurzaamheid en vertelt welke rol Oisterwijkers hierin kunnen hebben.

Uw leefwijze is bepalend voor de toekomst
Dit betekent nogal wat maar het snijdt wel degelijk hout. Want welke gevolgen heeft bijvoorbeeld al het plastic wat we dagelijks gebruiken of hoe staan onze mooie bossen er over 50 of 100 jaar bij als we met ons allen zoveel CO2 blijven uitstoten met onze fabrieken, energiecentrales en auto’s? Duurzaamheid is een zeer actueel begrip dat ook voor Oisterwijk belangrijk is. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Zo putten we onze aarde niet uit en blijft het ook leefbaar voor uw kinderen en kleinkinderen.

Onderwerpen
Marjo vertelt over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, over de invloed van ons energieverbruik, onze mobiliteit en onze manier van leven. Aan bod komen projecten die in Oisterwijk zijn opgestart, wat de speerpunten zijn van onze gemeente op dit gebied en natuurlijk wat u zelf kunt doen.

Wilt u zich aanmelden voor deze boeiende middag? Dat kan via tel. 013- 528 40 80 / 06-239 606 35 of mail: jacquelinevandenacker@contourdetwern.nl.