banner

Burgemeester Oisterwijk promoot mensenrechten in Azerbeidzjan


Hans Janssen, Burgemeester van Oisterwijk, heeft bij de president van Azerbeidzjan de mensenrechten gepromoot. Hij deed dit tijdens zijn bezoek aan het land, ter nagedachtenis aan de in de oorlog uit dat land afkomstige Mamed Mamedov, een jarenlang actief en gewaardeerd inwoner van Oisterwijk.

Burgemeester Oisterwijk bezoekt Azerbeidzjan

Samen met Nancy Doomen (dochter van Mamed Mamedov) was burgemeester Hans Janssen op bezoek in Azerbeidzjan. Daar waren zij bij de opening van het museum met de naam “The House Museum of Mammad Mammadov”. Ook hebben zij gesproken met de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev. De burgemeester heeft hem een set met de Global Goals aangeboden, de 17 door de Verenigde Naties vastgestelde doelen voor duurzame ontwikkeling. Ook overhandigde de burgemeester een brochure over de borging van mensenrechten. Daarnaast kregen de president en zijn echtgenote een pakket met bloembollen in de Oisterwijkse kleuren. Met Nancy Doomen sprak de president over de actieve rol van haar vader in de Oisterwijkse samenleving. Azerbeidzjan is trots op de voorbeeldige wijze waarop hij na de oorlog onderdeel werd van zijn nieuwe vaderland.