banner

Bezoekers Oisterwijk zijn VVV kwijt


Een beetje zoekende lopen ze over het Lindeplein, omhoog kijkend naar Tiliander, een ingehouden zucht, dan toch maar even vragen: ‘Is hier ergens een VVV?’ Uiteraard wijzen behulpzame inwoners het stel op de fiets richting de grote grijze trap van Tiliander. Verbaast kijken de twee, want ze hadden daar toch al gekeken? ‘Daar binnen, de trap op, daar is de VVV!’

Binnen in Tiliander, volgt eenzelfde tafereel. Hier zijn het na wat rondkijken, behulpzame vrijwilligers die op de zoekende blikken afgaan; vragen of ze hen kunnen helpen. ‘We zoeken de VVV.’ Ze stonden er twee stappen vandaan, en werden als altijd, vriendelijk verder geholpen door de behulpzame ‘VVV vrijwilligers’.

VVV Oisterwijk is kwijt

Bezoekers Oisterwijk zijn VVV kwijt

De Oisterwijkse VVV is kwijt, verdwenen. Ogenschijnlijk in rook opgegaan. Wie het oude vertrouwde webadres www.vvvoisterwijk.nl intypt, komt op een landelijke VVV website, waarna de locaties Haaren, VVV Helvoirt en Tilburg in beeld komen. Zoeken op internet brengt de meer recente gemeentelijke pagina in beeld, onder beheer van dezelfde landelijke VVV organisatie, en daar verwijst men gelukkig wel naar de VVV in Oisterwijk.

Waarom zijn deze mensen zo zoekende? Wat blijkt na een rondje centrum: in ons dorp is het vergeefs zoeken. Niet alleen de bordjes zijn verdwenen, ook op het gebouw en binnen in Tiliander ontbreekt ieder spoor van de eeuwenoude VVV. Het geheel geeft een hele andere indruk, dan de altijd gastvrije en servicevriendelijke inzet van de betrokken vrijwilligers.

TIP

Begin december 2018 werd bekend, dat de gemeente per 1 april afscheid zou nemen van de VVV organisatie. De vrijwilligers zijn ondergebracht bij een nieuwe organisatie, onder leiding van Piet Duizer: ‘Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) ondersteunt de informatie aan toeristen in de gemeente Oisterwijk. De VVV bewegwijzering en aanduidingen worden momenteel gefaseerd vervangen door TIP bewegwijzering en aanduidingen. De eerste zijn inmiddels geplaatst, de rest volgt snel.’

Na ongeveer 135 jaar heeft Oisterwijk afscheid genomen van de VVV. Mogelijk dat een meer internationaal bekend bordje ‘Tourist Info’ de weg voor de ons bezoekende recreant kan verduidelijken. Vooral voor de inzet van de vrijwilligers een gewaardeerde noodzaak.

Visit Oisterwijk

Uiteraard is er ook digitaal veel recreatieve informatie beschikbaar op deze website en Facebook:

Recreatief Nieuws Oisterwijk

Uitagenda Oisterwijk

Facebook Visit Oisterwijk