banner

Bevrijdingsvuur en Dodenherdenking Haaren


Het Haarens Comité 4 en 5 mei organiseert dit jaar de Dodenherdenking in Haaren. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

bevrijding haaren gemeente 25 4 2016

De herdenking vindt plaats in de vorm van een wandeling met muziek, liederen en gedichten. De wandeltocht begint bij het gemeentehuis. Om 18.45 uur wordt u hier verwacht. De wandeling eindigt bij het monument van de Schotse bevrijders, achter het gemeentehuis. Hier wordt ook de twee minuten stilte gehouden. De herdenking eindigt naar verwachting rond 20.15 uur.

BEVRIJDINGSVUUR

Ook dit jaar haalt een groep enthousiaste lopers het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Dit bevrijdingsvuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei. Het vuur wordt ieder jaar om middernacht ceremonieel ontstoken op het 5 Mei plein voor Hotel De Wereld in Wageningen. Na het ontsteken brengen de lopers het in estafettevorm naar Haaren.

De lopers worden na de Dodenherdenking op 4 mei uitgezwaaid door alle aanwezigen waaronder wethouder Adrienne Verschuren. Op 5 mei verwachten de lopers mét het bevrijdingsvuur tussen 10.30 en 10.45 uur weer terug bij het monument van de Schotse bevrijders achter het gemeentehuis te zijn. Ze zijn dan ook al bij De Gedenkplaats op Haarendael geweest.

Gemeente Haaren nodigt u van harte uit om bij dit speciale moment aanwezig te zijn en de lopers een hartelijk ontvangst te geven.