koopzondag

Beeldbank Oisterwijk: Munitietrein


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Schaduwspel wandelroute

Nicolas Müller Jabush (Fragment uit film Oisterwijk in Beeld)

Komend weekend is er de lancering van de Schaduwspel-app. Het betreft ’n interessante wandeling door Oisterwijk met ‘Oorlog in Oisterwijk’ als onderwerp. De wandeling wordt op twee manieren aangeboden: via een te downloaden app én met ’n boekje in de hand. De app haalt u uit de appstore, de boekjes bij Tiliander of bij Hotel Bos en Ven. Bij laatstgenoemde start en eindigt de wandeling die ’n kleine 7 kilometer lang is.

De speelfilm ‘Schaduwspel’ loopt als ’n rode draad door de wandeling. Uiteraard passeert u ook het ‘Monument munitietrein’ dat dertig jaren terug vervaardigd werd door Nicolas Müller Jabusch. Oisterwijk in Beeld liet in hun serie ‘Beeldspraak’ in ’n korte reportage uit 2014 Nicolas aan het woord om zijn kunstwerk toe te lichten. Neem ’n kijkje!