banner

Beeldbank Oisterwijk: Eerste communie


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Eerste communie, jaren zestig

De eerste communie medio vorige eeuw (Foto: Peter Deen)

Meimaand, communiemaand. Er wordt nog steeds naar uit gekeken door het katholieke deel van onze samenleving. In de jaren zestig, toen het zuiden van het land nog ’n stuk ‘Roomser’ was, schoot Peter Deen ’n film van communicantjes in de toenmalige Marcusparochie. Witte jurkjes, handschoentjes, kroontjes, van school meegebrachte stoeltjes, trotse ouders; het is allemaal te zien in dit al meer dan 50 jaar oude filmpje waar Peters buurmeisje Heleen Remie in het middelpunt staat. Wedden dat bij het bekijken van de film uw eigen herinneringen snel boven drijven!