banner

Beeldbank Oisterwijk: Bevrijding


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Bevrijdingsdag

Fragment uit de film van Oisterwijk in Beeld

Komende zondag, 5 mei, vieren we Bevrijdingsdag. Het is dan 74 jaren terug dat totaal Nederland bevrijd werd van de Duits bezetter. Voor het zuiden van het land kwam de bevrijding ruim ’n half jaar eerder. Voor Oisterwijk is 25 oktober de dag dat men viert losgekomen te zijn vanonder het Duitse juk. Oisterwijk in Beeld maakte ter gelegenheid van de 70-jarige Bevrijdingsdag in 2014 een korte documentaire over de aanloop naar de bevrijding en de periode eromheen. Een Reis naar een tijd die we niet vergeten mogen. Trek een kwartier uit voor deze boeiende documentaire.