banner

Beeldbank Oisterwijk: Berrie Kardol


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Berrie Kardol

Berrie Kardol (Fragment uit de film: Jeroen Massuger).

Nu we middenin de lente zitten, de natuur frisgroen is en de kans op fijn weer heel groot is, is het voor Oisterwijkers ’n genot vlakbij de natuur te wonen. Even lekker de boslucht opsnuiven! De Adervendreef is ’n geliefde route voor velen. Achterkant Staalbergven, achterzijde Natuurtheater, groot en klein Aderven, allemaal dichtbij en toch even er lekker uit zijn. Op deze route passeer je ook de koetsierderij van Berrie Kardol. Berrie leeft op ’n andere wijze dan de meesten van ons, in zijn eigenhandig gebouwde paradijsje op het terrein van het openluchttheater. Jeroen Massuger maakte voor LOVO in 2012 een mooi filmportret van Berrie. De liefde voor zijn paarden, honden en timmermanskunsten spatten er vanaf. Neem ’n kijkje!