banner

AZC Oisterwijk zoekt vrijwilligers


In Nederland groeien duizenden gevluchte kinderen en jongeren op in asielzoekerscentra. Zij zijn kwetsbaar en verdienen onze aandacht.

Speciaal voor hen heeft VluchtelingenWerk het project Time4You ontwikkeld. Time4You biedt voorlichtingen en wekelijkse groepsbijeenkomsten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Tijdens de bijeenkomsten bespreken zij thema’s, geven informatie, krijgen kinderen en jongeren ruimte om vragen te stellen of hun verhaal even kwijt te kunnen en organiseren wij leuke activiteiten.

Kinderen begeleiden bij hun komst naar Nederland

Time4You richt zich op de empowerment van kinderen en jongeren die in asielzoekerscentra wonen en komt op voor hun belangen, onderverdeeld in groepen voor 8-12 jarigen en 13-18 jarigen en wordt gefaciliteerd door een enthousiast team van 2 tot 4 vrijwilligers per groep. De teams worden begeleid door de teamleider van VluchtelingenWerk. In Oisterwijk vinden de bijeenkomsten plaats op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dat kan! Time4You zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met kinderen of jongeren, aantoonbare werkervaring hebben op het gebied van pedagogiek, onderwijs of activiteitenbegeleiding en wekelijks drie à vier uur beschikbaar zijn. Wil jij meer informatie over het project of de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de regionale projectleider Claudia van Houtum. Dit kan per mail via claudiavanhoutum@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch via 06-20517569.

DTZ logo low