anytime

Avondvierdaagse Moergestel 2019


4 t/m 7 juni 2019 staat de 37e avondvierdaagse van Moergestel gepland. Dit jaar met enkele nieuwe tintjes.

Wandelaars van de Moergestelse vierdaagse lopen door Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Nieuw is een 3 km. route over verharde wegen zodat deze goed begaanbaar is voor rolstoel, kinderwagen en bolderkar. Zo kunnen ook de jongsten kinderen mee gaan lopen, worden de ouderen van Park Stanislaus uitgenodigd en hoopt de organisatie nog meer mensen te kunnen motiveren gezellig mee te doen!

Naar het voorbeeld van de gemeente Hilvarenbeek kan je ook met klasgenoten, vriendjes en/of vriendinnetjes lopen. Om het gemakkelijk te maken kunnen kinderen zich op school inschrijven. Informatiebrieven en inschrijfformulieren hiervoor worden na de meivakantie uitgedeeld op school. De klassenouders coördineren het aantal inschrijvingen en maken groepjes van maximaal vijf kinderen + één begeleider.

Elke klas verzamelt met de groep op het Sint Jansplein en wandelt gezamenlijk de route. De lengte van de route is afhankelijk van de klas. Verwacht wordt dat kinderen tot groep 2 meelopen met de afstand van 3 km, kinderen uit groep 3 t/m 6 lopen 5 km en kinderen uit de groepen 7 en 8 mogen mee met de 10km. Mocht het zo zijn dat een groepje kinderen (met begeleider) een andere afstand wil lopen, blijft dit mogelijk. Natuurlijk blijft ook de 15 km bestaan. Een begeleider kan ervoor kiezen één of meerdere dagen mee te lopen. Wanneer de begeleider mee wil lopen voor een medaille, kunnen deze zich inschrijven in Den Boogaard.

Schoon

Ook nieuw is dit jaar de aandacht voor het zwerfafval. En de samenwerking met ‘Nederland Schoon’. De organisatie vindt het heel belangrijk. Daarom krijgen de wandelaars (groepje van ong. 6 wandelaars) een afvalzakje mee om het zwerfafval en eigen afval te verzamelen. Deze zakjes kunnen elke avond op het plein ingeleverd worden.

Op vrijdag vindt de traditionele intocht plaats met de Harmonie. Maar dit jaar dmet een extra feestelijk tintje. Vrijdag is namelijk de Gekke Hoedendag! Dé dag voor je hippe hoed, piekfijne pet of malle muts.

Natuurlijk blijft het ook nog mogelijk om individueel of samen met broertjes/zusjes de Avond4daagse te lopen. Inschrijving daarvoor verloopt zoals altijd in Den Boogaard; op 31 mei of 3 juni (18.30u-20.00u). Kosten zijn € 4,- per deelnemer. Bij de na-inschrijving tijdens de start op disdag 4 juni 2019 bedraagt het wandelen € 5,- per deelnemer. Inschrijven via de scholen kan alleen bij voor inschrijven.