banner

Zilveren Anjer voor Moergestelnaar Paul Spapens


Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjer dit jaar onder andere toe aan Paul Spapens uit Moergestel. Het is een onderscheiding voor bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur en natuur.

Samen met het team van Oisterwijk 800, mocht Paul Spapens (links) eerder ook de Parel van Oisterwijk ontvangen (Foto: Joris van der Pijll).

Paul Spapens (1949) wordt onderscheiden vanwege zijn vele en zeer diverse culturele initiatieven in Noord-Brabant. Van beroep is hij schrijvend journalist en werkte hij onder meer voor het Brabants Dagblad en de lokale media. Ook organiseerde hij samen met andere enthousiaste inwoners diverse evenementen, waar onder de viering van Oisterwijk 800, de organisatie van Kunst en Bomen en De Groenste Stad. Zijn oeuvre bestaat inmiddels uit meer dan 100 boeken, vooral over volkscultuur en tradities zoals carnaval, kermis, volksdevotie, pelgrimeren, bijgeloof, tradities en trappistenbier. Daarnaast stond Paul Spapens aan de wieg van een diversiteit aan culturele initiatieven, van cursussen voor het maken van ‘rommelpotten’ tot het vertalen van liedjes van The Beatles in het Noord-Brabants dialect.