banner

Wethouder Stefanie Vatta poseert voor schilderij


De cursisten van Beeldkracht Oisterwijk kregen woensdag 10 april een pittige opdracht; een les model en portrettekenen, en wethouder Stefanie Vatta was het model.

Stefanie Vatta samen met deelneemster Ine, rechts het portret dat door Ine werd gemaakt.

Voor de wethouder een bijzondere manier om kennis te maken met Beeldkracht, een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen, waar de nadruk ligt op mogelijkheden van de deelnemers, in plaats van de beperkingen waar men mee te maken krijgt bij de ziekte dementie.

Alle cursisten gingen de uitdaging aan, hoewel sommigen nog nooit eerder met een model hebben gewerkt. Het vraagt heel veel concentratie. Vooral heel veel kijken en dan proberen om een ruimtelijke vorm te vertalen naar een plat vlak. Ook moet er gelet worden op verhoudingen en houding, perspectivische verkortingen en bij een portret natuurlijk een zekere gelijkenis.

Het is mooi om te zien hoe iedere deelnemer invulling geeft aan het model. Sommige mensen werken met contouren, andere cursisten werken vanuit vlekken en weer anderen maken een eigen vertaling van het model. Voor de organisatie werd duidelijk dat Stefanie Vatta iedereen weet te inspireren tot het maken van prachtig persoonlijk werk!

Naar buiten
Op woensdag 26 juni om 10.00 uur organiseert Beeldkracht weer een workshop buitenschilderen bij Klein Oisterwijk, aan de Oirschotsebaan 8a in Oisterwijk, speciaal voor mensen met geheugenproblemen. Werken in de natuur is een beleving voor mensen met geheugenproblemen, de natuur is een inspiratiebron voor beeldend werk. Deze workshop is ook toegankelijk voor mantelzorgers/familie. Op deze manier nemen mensen met geheugenproblemen (de kunstenaars), iemand mee uit.

Deelname bedraagt € 25,- , voor mantelzorgers die mee komen, maar niet mee schilderen, is toegang gratis. Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Annie de Pina secretarisbeeldkracht@gmail.com
DTZ logo low