banner

Wethouder Oisterwijk positief over Haarense regenboog gemeente


VVD Haaren kwam er mee, Oisterwijks raadslid Inge van Beers (AB) werd er enthousiast over, ze wil het omarmen en uitrollen, en de Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta geeft ook haar goedkeurende instemming: ‘Wat mij betreft…’

Regenboogvlag op Raadhuis Oisterwijk (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Boy Scholtze (VVD Haaren) : ‘Regenbooggemeenten geven een impuls aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) en dragen dat actief uit. Met andere woorden: regenbooggemeenten benadrukken nog eens extra dat je jezelf mag en kan zijn.’ Hij kreeg er in Haaren de handen voor op elkaar.

Haaren bij Oisterwijk

Het is in Oisterwijk formeel nog niet besloten, maar met een beetje rekenen en een fusie van Haaren met Oisterwijk in het verschiet…