banner

Uniek stripboek voor rksv Nemelaer Haaren


Op 15 juli 2019 bestaat de Haarense voetbalvereniging rksv Nemelaer 75 jaar. Een mijlpaal die gevierd gaat worden met diverse festiviteiten. Een mijlpaal ook waarin de geschiedenis van de voetbalvereniging vastgelegd is in een uniek stripverhaal: “Houdt hoog die geel-groene kleuren. 75 jaar rksv Nemelaer. Hét voetbalavontuur van Haaren 1944-2019”.

Nog nooit was er door de voetbalvereniging een document uitgegeven waarin de historie vastgelegd is. Het was dus met het verstrijken van de jaren ‘nu of nooit’ omdat de generatie die de verhalen uit de eerste jaren nog kan vertellen aan het verdwijnen is. Vervolgens is bewust gekozen voor het laagdrempelige medium ‘strip’ zodat het verhaal voor iedereen aantrekkelijk wordt. Met striptekenaar Luc Verschuuren zijn vervolgens gesprekken geweest medio januari 2018 waarna overgegaan is tot het uitzoeken van de clubgeschiedenis.

Vele gesprekken met allerlei mensen, al dan niet aan de club verbonden, werden gevoerd. Foto materiaal opgezocht. Cijfers, feiten en andere data uit archieven naar boven gehaald. Een verhaallijn werd uitgezet, aangevuld met opmerkelijke feiten en bijzondere prestaties. Natuurlijk ontbreken de humoristische knipoogjes en andere geintjes niet in dit stripboek. Het resultaat is uiteindelijk een bijzonder professioneel stripboek dat de historie van de voetbalclub op een ludieke en luchtige wijze weergeeft.

De presentatie van het boek zal plaatsvinden op zondag 28 april in de kantine van sport De Walzaad. Na afloop van de wedstrijd Nemelaer 1 – Alverna 1. Hierbij zullen naast jeugdleden ook enkele clublegendes aanwezig zijn.