brabantspronkjuweel

PrO Oisterwijk wil toch sociale woningbouw in Pannenschuur


De zogenaamde Ruimte voor Ruimte kavels in de oksel van de Molenbaan en Kerkhovenbaan in de wijk Pannenschuur, worden ondanks eerdere voorwaarden die waren opgelegd door onze gemeente, níet ingevuld met sociale woningbouw. Een redenen die de ontwikkelaar opgeeft is: ‘Sociale woningbouw is vanwege de landelijke ligging van de locatie en het gewenste woonmilieu minder passend.’ Het project grenst direct aan de bestaande woonwijk Pannenschuur (zie schets).

De bouwlocatie deel I en II ten noorden van de huidige bebouwing in de wijk Pannenschuur.

Partij PrO wordt, zoals ze zelf aangeven ‘van dergelijke argumenten niet vrolijk. We zijn van mening dat het college zich met een kluitje het riet in laat sturen.’

PrO wil een second opinion, kijken naar een alternatief om de argumenten van ontwikkelaar te ontkrachten. Ook geven ze aan, dat ze geen vertrouwen hebben in het idee de sociale woningbouw elders te realiseren, en ze willen daarvoor eerst duidelijke toezeggingen. Als de duurdere woningbouw op deze locatie doorgaat, zou PrO willen voorstellen een deel van de meeropbrengst (€ 360.000,-) ten goede te laten komen aan sociale huurwoningen elders in Oisterwijk.