banner

Oisterwijkse kids zijn een kei in kleien (+ Film)


De kinderen van groepen 1 en 2 van basisschool De Coppele zijn samen met cultuurcoach Tiny naar Sunday Morning @ EKWC geweest. Daar hebben ze eerst een rondleiding gekregen. Maar het allerleukste was natuurlijk toen ze zelf aan de slag mochten.

Kinderen krijgen uitleg over kleien op het EKWC in Oisterwijk

“Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al bekend te maken met kunst en cultuur. Zo ontwikkelen ze hun eigen creativiteit, maar ze leren ook andermans creaties te waarderen”, aldus Tiny. De kinderen maakten allerlei kleikunstwerken. Van kleine bakjes tot echte olifant beeldjes.

“Iedereen bekijkt kunst op zijn eigen manier en dat is oké! Ook dat hebben de kinderen geleerd. En dat het uitmaakt hoe je met materialen omgaat. De een is heel voorzichtig en de ander gaat er wild op los. De ene techniek werkt soms goed en dan wat minder. Tijdens het kleien zag je verschillende stijlen ontstaan. Iedereen genoot en daardoor ik ook.”