banner

Oisterwijks raadslid wil politiek afschaffen


Stefanie Vulders, gemeenteraadslid voor de partij PrO, net een jaar in de gemeenteraad, wil de politiek afschaffen:

Stefanie Vulders (Bron Facebook)

“Politiek gaat over de vraag “wie krijgt wat, wanneer en hoe?” (Lasswell, 1936).

Politiek gaat doorgaans om het oplossen van een verdelingsvraagstuk in de context van schaarste. Vandaar dat politiek altijd betrekking heeft op de strijd om schaarse middelen, zoals geld, menskracht en expertise.” Aldus Wikipedia.

Ineens snap ik waarom ik de politiek zo ongelofelijk lastig vind. Iedere keer ervaar ik een soort dissonantie tussen hoe ik het leven zie aan de ene kant en de politieke arena aan de andere kant. Het klopt gewoon niet. Het universum kent namelijk geen schaarste. De grootste en meest leidende systemen in onze wereld, namelijk het politieke en economische stelsel, gaan over schaarste. De natuur daarentegen representeert overvloed. De kloof tussen deze twee werelden wordt alsmaar duidelijker. In elk geval ín mij. Tijdens vergaderingen voel ik de onrust altijd weer opborrelen. Alsof ik een kanaal ben tussen de wereld van het verstand en het gevoel. Helemaal van slag raak ik ervan. Precies hierom is het zo belangrijk dat nieuwetijdskinderen zich in de politieke wereld gaan bewegen. Dan is een verandering onvermijdelijk. Ofja, verandering? Misschien moeten we de politiek maar gewoon afschaffen.

Stefanie Vulders