banner

Oisterwijk nu ook regenboog gemeente


VVD Haaren kwam er mee, Oisterwijks raadslid Inge van Beers (AB) werd er enthousiast over, de Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta gaf ook haar goedkeurende instemming: ‘Wat mij betreft…’ Van Beers bracht het in, en de raad besloot.

Regenboogvlag op Raadhuis Oisterwijk (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Boy Scholtze (VVD Haaren) : ‘Regenbooggemeenten geven een impuls aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) en dragen dat actief uit. Met andere woorden: regenbooggemeenten benadrukken nog eens extra dat je jezelf mag en kan zijn.’ Hij kreeg er in Haaren de handen voor op elkaar.

Het was te verwachten, het was afgelopen week nog niet formeel besloten, maar met een beetje rekenen en een fusie van Haaren met Oisterwijk in het verschiet konden we het al wel voorspellen: Ja, het werd donderdag in de raad afgetikt, ook Oisterwijk is vanaf nu een regenboog gemeente!