banner

Oisterwijk kleurt oranje in Koningsweekend


Oisterwijk kleurt Oranje, er is weer een Nostalgische Kermis, en vrijdagavond ging ‘het dak er al af’!

Vandaag is er in een druilerige sfeer de viering van Koningsdag, toch laten velen zich de pret niet drukken. Gisterenavond was er groots feest met een meezingfestijn en het hele weekend is er Nostalgische Kermis, de grootste van de Benelux.

Een ‘Oranjeplein’ bomvol (Foto: Annita Schepens)

Het meezingfestijn, waarvan de liederen dit jaar werden afgedrukt in de Oranjekrant, werd al een groot succes. Voluit meezingen met bekende liedjes, gezongen door lokale prominenten en speciale optredens voor de jeugd, maar bovenal een heerlijke oranje golf van feestende mensen.

Op het Lindenplein is er zaterdagmiddag nog jazz in de vroege middag en de spetterende coverband SLAMM is vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur te beluisteren. Op het Lindeind is er een Hollands plein met optreden van diverse artiesten en als knaller een optreden van René Schuurmans. En voor het Raadhuis, vanaf eind van de middag tot ’s avonds, Koningstijd met muziek van de DJ en optredens bieden volop vermaak.

Op zondag 28 april wordt ’s middags een kindermatinee georganiseerd op het Lindeind. De jeugd tot 12 jaar zal zich hier prima vermaken. De winkels zijn dan open, dus het is koopzondag in ouderwets gezellige sfeer.