brabantspronkjuweel

Oisterwijk Herdenkt op 4 mei


Ieder jaar is op 4 mei de Nationale Dodenherdenking. Ook de gemeente Oisterwijk herdenkt. Het gemeentebestuur nodigt u uit voor de herdenkingsbijeenkomst.

Nieuwe inrichting van het parkje rondom het monument (Foto: Gemeente Oisterwijk).

Iedereen die, op welke manier dan ook, bij oorlog betrokken is geweest en voor iedereen die zich daarbij betrokken voelt, geeft de dodenherdenking de gelegenheid om een moment stil te staan bij dat wat in het verleden is gebeurd, is welkom op zaterdagavond 4 mei in de H. Joanneskerk aan de Lind in Oisterwijk. Het programma begint om 17.50 uur, de kerk is open vanaf 17.15 uur (na aanvang geen toegang meer mogelijk).

Programma
• 17.50 uur uitvoering van het Requiem van Maurice Duruflé in de H. Joanneskerk, De Lind 52, Oisterwijk. Toegang tot de uitvoering is gratis. U moet wel uiterlijk 30 april reserveren. Stuur voor kaartjes een mail naar herdenkingsconcertoisterwijk@kpnmail.nl. De uitvoering van het Requiem duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Voor de volgende programma onderdelen hoeft u zich niet aan te melden:
• 19.15 uur stille tocht vanaf de H. Joanneskerk naar bevrijdingsmonument
Aansluitend:
• Herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument in Oisterwijk
• Kranslegging
• Samenkomst in het raadhuis en gelegenheid tot napraten

Kranslegging
Elk jaar doen verschillende besturen mee aan de kranslegging. Wanneer u namens of met het bestuur van uw organisatie of vereniging een krans bij het monument wilt leggen, neemt u dan uiterlijk 19 april contact op met Esther Tol, ceremoniemeester tijdens de 4 mei-viering. Bel (013) 529 13 11 of mail esther.tol@oisterwijk.nl.

Stille Tocht
Het 4 mei-comité vraagt inwoners, de horecaondernemers en bezoekers van het centrum van Oisterwijk, om er samen voor te zorgen dat de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid bij het bevrijdingsmonument ongestoord kunnen plaatsvinden.

Informatie
Wilt u meer weten over deze herdenkingsbijeenkomst? Neem contact op met Esther Tol van de gemeente Oisterwijk via (013) 529 13 11 of esther.tol@oisterwijk.nl.